Miras Hukuku
-
AİLE KONUTUNUN SAĞ KALAN EŞE ÖZGÜLENMESİ
Aile konutunun sağ kalan eşe özgülenmesi, eşlerden birinin ölmesi durumunda aile konutunun ve ev eşyasının talep halinde diğer eşe mülkiyet…
Devamını Oku » -
KETMİ VERESE DAVASI
Miras bırakanın vefatı sonrası mirasçıların kimler ve miras paylarının ne olduğuna ilişkin soruların cevapları Sulh Hukuk Mahkemeleri veya noterliklerden alınacak…
Devamını Oku » -
BABA ÖLÜNCE MİRAS PAYLAŞIMI NASIL YAPILIR?
Miras, bir kişinin ölümüyle birlikte geride bıraktığı mal ve hakların, kanun veya vasiyetname ile belirlenen kişilere geçmesidir. Miras paylaşımı, mirasbırakanın…
Devamını Oku » -
KARDEŞLER ARASINDA MİRAS PAYLAŞIMI
Bir kişinin vefatı ya da kişi hakkında gaiplik kararı alınması durumunda, kişinin geride bıraktığı varlıkların değerinin belirlenmesi ve bu varlıkların,…
Devamını Oku » -
SAKLI PAY NEDİR? SAKLI PAY ORANLARI
Saklı pay, kimsenin, hakkı olup alması gereken en az yani asgari pay oranına denmektedir. Saklı pay oranlarını kanun belirler. Eğer…
Devamını Oku » -
ÖLÜNCEYE KADAR BAKMA SÖZLEŞMESİ
Ölünceye kadar bakma sözleşmesi; yaşlılık dönemindeki bakıma muhtaç olan bakım alacaklısının, belirli malvarlığına bakım borçlusuna devretme ve bunun sonucunda bakım…
Devamını Oku » -
MİRAS PAYININ DEVRİ VE ŞARTLARI
Miras payının devri; birden fazla mirasçının bulunması halinde, mirasçının payını başka bir mirasçıya ya da üçüncü kişiye devredilmesidir. Mülkiyet hakkının…
Devamını Oku » -
TEREKEYE TEMSİLCİ ATANMASI
Tereke, bir kişinin ölümünden sonra geride bıraktığı mal varlığıdır ve bu varlığın yönetimi ve dağıtımı genellikle karmaşık bir süreçtir. Bu…
Devamını Oku » -
MİRAS TAKSİM SÖZLEŞMESİ
Miras taksim sözleşmesi, diğer adıyla “miras paylaşım sözleşmesi” mirasçıların tamamının bir araya gelerek oluşturduğu, miras kalan malların mirasçılar arasında ne…
Devamını Oku » -
YASAL MİRASÇILAR VE MİRAS PAYLARI
Miras hukukumuza göre mirasçılar ikiye ayrılmakta olup bunlar yasal mirasçılar ve atanmış mirasçılardır. Bu yazımızda yasal mirasçılar ve miras paylarını…
Devamını Oku »