Sağlık Hukuku

SAĞLIK HUKUKU AVUKATI

Malpratiks Davaları, Doktor Hatası Avukatı

Hukuk Büromuz tarafından müvekkillerimize Sağlık Hukuku alanında uzman bir kadro ile sağlık personelinin tıbbi hatalarından doğacak sorumluluk, kişi ve kurumlar arasında çıkabilecek uyuşmazlıkların çözülmesi amacıyla hukuki danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Türkiye’de her yıl doktor hatası davası veya latince bilinen ismi ile Malpraktis davası konulu yüzlerce dava açılmaktadır. Ülkemizde gerek özel hastaneler, gerek devlet hastaneleri gerek eğitim araştırma hastaneleri gerekse de üniversite hastaneleri gibi yüzlerce hastanenin dışında özel klinik ve polikilinik denilen bir çok sağlık hizmeti veren kurum mevcuttur.

Bu kurumlarda zaman zaman bazen doktordan kaynaklı sorunlar, bazen kullanılan malzemeden kaynaklı problemler, bazen doktoru tamamlayan unsurlar olarak bilinen hemşire ve diğer sağlık personelinden kaynaklı problemlerden ötürü hastanelerde mağdur olan bir çok vatandaş olmaktadır. Burada önemli olan konu hastanelerdeki mağduriyetin nasıl ortaya çıktığı yani doktorun veya ilgili personelin o an hastaya yapılmamaması gerekeni yapması buna yönelik işlem yapması yada hastanın ihtiyacı olan tedavinin o anda yapılmaması durumlarından birinin ortaya çıkması doktor hatası davasını ortaya çıkarmaktadır. Doktor hatası davalarına bakan avukata da genel olarak malpraktis davası avukatı yada hastaneden doğan sağlık hukuku sorunlarına bakan avukat diyoruz.

MALPRAKTİS NEDİR?

Medikal hukuku kapsamında en sık dava konusu olan unsurların başında malpraktis gelmektedir. Bu konuda dikkate alınması gereken hususlar;

Malpratiks kapsamında hataya sebebiyet verebilecek olan hususların başında dikkatsizlik ve tecrübesizlik gelmektedir. Bunun yanı sıra bilgi eksikliği sebebi ile de sorunların meydana geldiği görülmektedir.

Bu aşamada hastane yönetimi de görevinde yetkin olmayan isimleri önemli kademelerde görevlendirmesi sebebi ile suçlu olacaktır. Bu tür sorunların meydana gelmemesi için sadece alanında yetkinliğini kanıtlamış ve aynı zamanda staj ile tecrübe kazanmış, kademeli olarak sorumluluk almış olan kişilere görev vermeleri gerekmektedir. Bu şekilde bir sağlık kurumunda malpraktis uygulanma olasılığı da düşürülecektir.

Bu aşama temel ayrımın beklenebilir risk ile ortaya çıkan sonuç arasında yapılması gerekmektedir. Her tıbbi uygulamada bir tıbbi komplikasyon meydana gelmesi mümkündür. Bu tür her yaşanan olayın malpratiks davası kapsamında değerlendirilmesi mümkün olmayacaktır.

Kişilerin kendilerine uygulanacak olan tıbbi müdahaleye dair detaylı bir biçimde bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Temel detaylar hakkında bilgi sahibi olan kişiler onay verirse ancak bu şekilde tedavinin başlatılmasına izin verilir. Hasta bunu anlayacak bilinç düzeyinde değilse aileden onay alınır. Aileden onay alınan süreçlerde yazılı biri belge de istenebilmektedir.

Medikal hukuku kapsamında davanızı emanet edeceğiniz avukatı seçerken malpratis alanında daha öncesinde hangi başarılı dava sonuçlarına imza attığı konusunda da inceleme yapmalısınız. Sağlık Hukuku Büroları bu alanda en yetkin hizmet veren bürolardır.

SAĞLIK HUKUKU

Hukuk Büromuz tarafından müvekkillerimize Sağlık Hukuku alanında uzman bir kadro ile sağlık personelinin tıbbi hatalarından doğacak sorumluluk, kişi ve kurumlar arasında çıkabilecek uyuşmazlıkların çözülmesi amacıyla hukuki danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Büromuz; hastalar, hekimler, sağlık işletmeleri ve hastaneler gibi çeşitli sağlık hizmeti sunucuları ile ilaç imalatçısı şirketler, tıbbi cihaz ve malzeme imalatçısı şirketler gibi sektörün pek çok farklı kesimine sağlık hukuku alanında hukuki destek hizmeti sunmaktadır.

  • Şirketlerin kurumsal işleyişine dair danışmanlık hizmeti sunulması.
  • Doktor kusuru (Malpraktis)Tazminat Davaları
  • Sağlık kurumlarının çalışanları, hastaları, tedarikçileri ve kurumlar ile aralarında gerçekleşecek sözleşmelerin kanuna uygun şekilde düzenlenmesi ve hazırlanması,
  • Sağlık alanında çalışan personelin teşhis ve tıbbi müdahale hatalarından kaynaklanan ceza davaları, maddi ve manevi tazminat davalarının takibi
  • Hastaneye karşı açılan iş davaları(kıdem tazminatı, işçi alacağı)
  • Ticari sözleşmelerin hukuk kapsamında hazırlanması ve sözleşmelerden doğan ihtilafın ticaret mahkemelerinde çözümü
  • İlaç ham maddelerine, cihaz ve malzemelerine ilişkin üretim, dağıtım, distribütörlük ve klinik araştırmalarında düzenlenecek sözleşmelerin hazırlanması.
  • Hekimlerin malpraktisten kaynaklanan cezai ve sigorta uyuşmazlıklarına ilişkin davalarının takibi
  • Hastaların ve sağlık personeli çalışanlarının sigorta uyuşmazlıklarına ilişkin davalarının takibi
  • Saç ekimi sırasında yapılan yanlış uygulamalardan kaynaklanan doğacak maddi ve manevi tazminatların tahsili ve takibi
  • İlaç patentleri ve markalardan doğan uyuşmazlıklara ilişkin davaların takibi.
  • Özel sağlık kuruluşları yönetimi ile sağlık kuruluşları ve çalışanlarına yönelik kurumsal ve mesleki sorumluluk sigortaları hususlarında danışmanlık

TIP HUKUKU NEDİR?

Sağlık hukukunun bir alt dalıdır. Tıbbi işlemlerden kaynaklanan sağlık personellerinin ve sağlık kuruluşlarının hak ve yükümlülükleri, yasal durumları, tıbbi müdahale yapılacak olan hastaların hakları ve yükümlülükleri, ilaç hukuku, medikal hukuk gibi konuların ele alındığı hukuk dalıdır. Tıp hukuku, sağlık hukuku disiplinler arası bir hukuk dalı olup ceza hukuku, anayasa hukuku, medeni hukuk, idare hukuku ve sair dalları da ilgilendirmektedir.

SAĞLIK AVUKATI

Sağlık avukatı denildiğinde aklımıza sadece doktor hatalarından kaynaklı davalara bakan avukat gelmemesi gerekir. Sağlık avukatı aslında içinde bir çok farklı konuyu barındırır. Aslında öncelikle bu konuyu iyi anlamak için sağlık tesislerini tanıyarak yola çıkalım. Türkiye’de son yıllarda aile sağlık ocağı diye adlandırdığımız mahallelerde yer alan sağlık kuruluşlarından, kliniklere, özel polikiliniklerden, tıp merkezlerine, devlete ait sağlık ocaklarına, özel hastanelerden, devlet hastanelerine, üniversite hastanelerinden eğitim araştırma hastanelerine kadar bir çok hasta doktor ilişkisi olan sağlık kuruluşu mevcuttur.

Bunların yanında güzellik merkezlerinden saç ekim yerlerine kadar da bir çok estetik anlamda sağlık hizmeti sunan kurumlar vardır. Ayrıca hastaneler dışında özel testler yapan labaratuvarlardan özel muayene hanelere kadar bir çok yerden sağlık konulu hizmet almak mümkündür. Sağlık avukatı ister doktor hemşire gibi tedavi amaçlı çalışan tarafta olsun isterseniz de tedavi olan tarafta yer alan kişilerin hukuki sorunlarına eğilerek ortaya çıkan uyuşmazlıklarda yer alır.

Burada adli olaylar, saldırı, taciz, kavga, hakaret vb. olaylar dışında özlük hakları noktasında sağlık çalışanlarının haklarının korunması ve geri alınması süreçlerinde avukat aktif rol oynar. Tedavi olurken başınıza gelebilecek olumsuzluklarda da tedavi olan kişi olarak sağlık avukatı vasıtası ile hakkınızı arayabilirsiniz. Aslında sağlığın içinde yer aldığı ve sağlıkla işi olan herkesin başvuracağı sorunlarının çözüm merkezinde sağlık avukatı yer almaktadır. Yaşadığınız sağlık içerikli veya sağlık tesislerindeki olumsuz durumlar ile alakalı hakkınızı ararken sağlık hukuku uzmanı ekibimizden destek isteyebilirsiniz.

HASTANE DAVALARINA BAKAN EN İYİ AVUKAT

Ülkemizde her yıl binlerce doktordan kaynaklı ya da sağlık personelinden kaynaklı mağduriyetler ortaya çıkmaktadır. Hukuk büromuz özellikle trafik kazası ve iş kazası alanındaki tazminat hukuku deneyimi ile malpraktis davaları konusunda kadrosunda deneyimli avukat ekibi ile sizlere sağlık hukuku alanında destek olmaktadır. Hastanelerde her gün gazete ve TV lere yansıyan yanlış ayaktan ameliyat oldum.

Teşhis geç konuldu mağdur oldum. Malzemeden kaynaklı sorun yaşadım gibi haberleri her gün rastlamak mümkündür. Burada başınıza doktor hatası kaynaklı sağlık sorunu gelmiş ise deneyimli ve doktor hatası davasına bakan avukatlar ile görüşerek adımlarınızı hukuki temelde atmanız gerekmektedir. Malpraktis davası avukatı süreç olarak uzun ve yorucu bu yolda hem geçmiş deneyimi hem de süreçte yaşadıklarınızı en iyi şekilde analiz ederek bunun yanında da tıbbi görüş alarak sağlık hukuku sürecinizi yürütmelidir.

Zira tıbbi malpraktis davasında her konu en ince ayrıntısına kadar analiz edilmeden adım atılmamalıdır. Zira doktorluk mesleğinin riskleri ve kutsallığı da göz önüne alınarak burada gerçekten bir kusur varmı tespit tam olarak yapılmalıdır. Hukuk büromuzun en büyük bu konudaki farkı bu konularda çokça davaya bakmış olmamızdan ötürü hastanede yaşadığınız olumsuz sürecin sonrasında nasıl sonuçlanacağı ve hangi adımların atılması gerektiği tarafımızca çokca deneyimlenmiştir.

Bu bakımdan ötürü hastane davasına bakan avukat arayışınız için ofisimizden görüş almadan hareket etmemenizi öneririz. Zira hayatınıza çok önemli bir değişiklik getiren malpraktis davalarında hızlı hareket etmek ve işin ehline işi bırakmamak sonradan telafisi güç sonuçlar doğuracaktır. Büromuzdan bu konularda hizmet almak için ister direkt iletişim numaralarımızdan, isterseniz whatsapp hattımızdan isterseniz mail ile dilerseniz sitemizdeki canlı destek kısmından dilerseniz de bizzat bizleri ziyaret ederek sağlık hukuku alanında bilgi ve destek alabilirsiniz.

TIP HUKUKU AVUKATI

Yaşamlarının çeşitli dönemlerinde sağlık sorunları yaşayan insanlar, yaşamış oldukları söz konusu sağlık sorunları nedeniyle ruhen ve bedenen olduğu kadar maddi açıdan da zor durumda kalabilirler. Ayrıca insanlar, herhangi bir sağlık sorunu olmasa da görünüm açısından daha iyi bir duruma gelebilmek ya da koruyucu sağlık hizmeti alabilmek adına da sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyebilirler.

Sağlık sorunlarından muzdarip olan kişilerin öncelikli isteği sağlık sorunlarını giderebilmek adına işinin ehli olan bir doktora başvurarak, sağlık sorununu gidermesini istemektir. Sağlık hizmeti alan ile sağlık hizmeti veren arasında ise hukuki bir ilişki kurulmaktadır. Söz konusu hukuki ilişkide ise karşılıklı olarak hak ve menfaatleri savunmakta olan avukatın, tecrübesi, hukuki bilgisi ile uzmanlığı açısından en iyi şekilde her iki tarafı da temsil etmeye çalışır. Tıp hukuku alanında hizmet vermekte olan avukat, baroya kayıtlı olsun ya da olmasın herhangi bir konu üzerindeki anlaşmazlıklar ile ilgilenerek, sağlık alanındaki hukuki ihtilafların müvekkil lehine en iyi şekilde çözümlenebilmesi adına sağlık hukukunda uğraş vermektedir.

UZMANLIK GEREKTİREN TIP HUKUKU

Bütün hukuk alanlarında da olduğu gibi tıp hukuku yani sağlık hukuku da uzmanlık gerektiren bir alandır ve en iyi tıp avukatının kesin bir tanımını yapmak ya da kim olduğunu belirlemek zordur. Ancak en iyi tıp avukatının sağlık terimlerine vâkıf olması, sağlık alanında uzun süredir davalar yürütüyor olması, tıbbi terminolojiyi yeteri kadar biliyor olması ve sağlık alanında çalışan müvekkiline hukuki hizmet veren bir avukat olarak tanımlanabilmektedir.

Tıp hukuku avukatının, hekim ile hasta arasında olan uyuşmazlıklar için iyi derecede uzman olması gerekmektedir. Ayrıca tıp hukuku avukatının, hastaneye açılaması olası davalar için hastane ile hasta arasında yaşanabilecek bir davada tecrübeli olması da önemlidir.

HEKİM & DOKTOR AVUKATININ GÖREV VE SORUMLULUKLARI NELERDİR?

Hekim ve doktor avukatlarının bazı görevleri ve sorumlulukları bulunmaktadır. Bunlar, tıp hukuku avukatı olarak, davaların öncesinde ve dava içerisinde gerekli olan süreçlerde destekleyicidir. Hekimlerin, çalışma sahasında yaşadıkları uyuşmazlıklar ve hak ihlallerinin önlenmesinde önemli bir rol üstlenirler. Tüm bu aşamalarda hekimleri en doğru şekilde bilgilendirmeleri gerekmektedir.

Doğru bilgi akışının yanı sıra doktorların dava süreçlerinde hak kaybının önüne geçilmektedir. Gerek doktor-hasta ilişkilerinde gerekse doktor-hastane ilişkilerinde sürecin en iyi şekilde devam etmesinde avukatların büyük bir rolü vardır. Bu yüzden de doktor avukatlığı yapan kişilerin bu alanda yeterli bilgiye ve uzmanlığa sahip olması gerekmektedir. Hürriyet hukuk bürosu gerekli bilgiye ve uzmanlığa sahip olup müvekkillerine yardımcı olur.

HEKİM & DOKTOR AVUKATLARI NE YAPAR?

Hekim ve doktor avukatları ne yapar şeklinde birçok araştırma yapılmaktadır. Bu alanda birden çok maddenin sayılması da mümkündür. Detaylı bir cevap vermek gerekirse de sağlık hukuku avukatı, ilgili hukuk alanında açılan davaları takip etmelidir. Hekimlerin hatalarından kaynaklı olarak açılan davalara bakmasının yanı sıra hastane ve hasta kaynaklı sorunların çözümlendiği süreçleri üstlenir. Sağlık konularına bakan avukatların görev tanımında birden fazla sorumluluğun yer aldığının söylenmesi de mümkündür. Örneklendirmek gerekirse de;

  • Hekim avukatları ile hekim ve hasta arasındaki uyuşmazlıklar işlenmektedir.
  • İhlal edilen hasta haklarında doktor avukatları dava süreçlerini üstlenmektedir.
  • Hekim avukatları içerisinde haksız fiil tazminatına bağlı işlemler devam ettirilmektedir.
  • Özel hastaneler ve hastalarla ilgili uyuşmazlıklardan kaynaklı süreçler takip edilmektedir.
  • Hatalı tedaviden kaynaklı olarak suç kabul edilen durumların yargılanma süreçleri takip edilmektedir.

HEKİM & DOKTOR AVUKATININ KAPSAMINDA YER ALAN KONULAR NELERDİR?

Sağlık hukuklarına bakan avukat ne yapar diye düşünüyorsanız, birden fazla seçenekten oluşmaktadır. Bu aşamada çeşitli konuların işlendiği de bilinmektedir. Sigorta hukuku, hatalı tıbbi uygulamalar, hasta ve hekim hakları, ilaç ve tıbbı malzeme hukuku konu başlıkları bulunmaktadır. Yani ceza ve idare hukuku içerisinde bulunan tüm sağlık konuları, davaların açılması için müvekkillerine yardımcı olmaktadır. Hekimlerin haklarının kaybedilmemesi ve korunması açısından sağlık avukatı görev almaktadır. Yanlış tedavi ve teşhis durumlarında, hasta izni olmadan yapılan uygulamalarda gerekli özenle hizmet vermektedir.

Sağlık hukuku için gerekli olan süreçlerde, hekimlerin başvuru yaptığı avukatlardır. Hekimlerin yanı sıra diğer sağlık çalışanlarının da gerekli hukuk süreçlerinde yer almaktadır.

MALPRAKTİS AVUKATI HİZMET KAPSAMI

Hukuk büromuz, sağlık hukuku avukatı bağlamında doktor ve sağlık çalışanlarına, hasta ve hasta yakınlarına hukuki çözüm önerileri ve danışmanlık hizmetleri sağlamaktadır. Bu kapsam;

  • Hekim, sağlık çalışanları ve hasta haklarının korunması
  • Malpraktis (doktor veya sağlık personeli hataları) kaynaklı hukuki süreçlerinin başlatılması ve takibi
  • Tıp ve ilaç hukukundan doğan akdi ve idari uyuşmazlıkların çözüm davaları ve takibi
  • Hekimlerin mesleki, cezai, tazminat, idari ve mesleki sorumluluklarından doğabilecek dava süreçlerinin takibi
  • Sigorta uyuşmazlıklarının giderilmesi
  • Ölüm, yaralanma, uzuv kaybı, maluliyet gibi birçok zarar sebebiyle hastane ve doktor aleyhine sağlık tazminat davalarının açılması ve takibi
  • Sağlık Hukuku konusunda profesyonel desteğe mi ihtiyacınız var?
  • Hürriyet Hukuk uzman avukat kadrosu ile hasta ve hekim haklarının korunması kapsamında siz değerli müvekkillerine profesyonel hizmet desteği vermektedir.

Her biri kendi alanında uzmanlaşmış avukatlardan oluşan deneyimli ekibimiz ile siz değerli müvekkillerimize profesyonel hizmet desteği sağlamaya hazırız. Bizimle hemen iletişim kurabilirsiniz.

İSTANBUL SAĞLIK HUKUKU AVUKATI İLETİŞİM BİLGİLERİ

Hürriyet Hukuk İstanbul Ofisi Adresi: Hürriyet, Dr. Cemil Bengü Cd. No: 46/1, 34403 Kâğıthane/İstanbul

İstanbul Sağlık Hukuku Avukatı Telefon Numarası: 0554 829 25 44

Mesai Saatleri: Hafta içi 09.00 – 19.00 (Mesai saatleri dışı randevu talepleri için ofisimizle ayrıca görüşmeniz gereklidir.)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu